Potravinové doplňky
Mezi tyto doplňky patří různé skupiny látek. Některé - například rybí tuk - jsou součástí potravy a vědci u nich předpokládají účinnost v boji proti nemocím.
Flavonoidy, sójové izoflavony a karotenoidy jsou fytochemické látky, sloučeniny obsažené v ovoci a zelenině, které snižují riziko onemocnění a mohou zmírňovat příznaky některých nemocí.
Jiné potravinové doplňky stravy, například koenzym Q10, jsou látky přítomné v těle, mohou však být synteticky připraveny v laboratoři.
Dále sem patří například Lactobacilus acidofilus, "užitečná " bakterie žijící ve střevech. Užívá se ve formě doplňků pomáhá léčit některé poruchy zažívání.
Aminokyseliny, stavební prvky bílkovin, mohou hrát důležitou úlohu v podpoře imunitního systému a v jiných aktivitách posilujících zdraví, jsou nyní také k dostání ve formě potravinových doplňků.
Seznam potravinových doplňků